Släpstick is de vijfkoppige muziektheatergroep, die sinds 2003 met eigen en coproducties in de Nederlandse en Vlaamse grote en middelgrote zalen staat. De groep laat zich met weinig vergelijken: ze opereert op het breukvlak van fysieke komedie, choreografie en muziek. Met name de muzikale capaciteiten van Släpstick zijn veelgeroemd: gezamenlijk beheersen de vijf mannen in beginsel elk denkbaar instrument, waarvan een flink deel op het hoogste niveau.

Tot op heden ontwikkelde Släpstick vijf eigen voorstellingen en werkte ze samen met onder meer het Scapino Ballet, Brigitte Kaandorp, het Residentie Orkest en Ellen ten Damme. Släpstick speelde een grote rol in producties als Stormruiter (2018), en het Weltweihnachtscircus in Stuttgart (2017). Voor de laatste eigen gelijknamige voorstelling ‘Släpstick’ (première januari 2017) werd een vorm ontwikkeld waarbinnen de groep zich als een vis in het water voelde. Dat gevoel werd bevestigd door pers en publiek. Vlak voor corona uitbrak speelde Släpstick dit programma twee keer voor Stichting  Scala in de Lourdeskerk in Scheveningen in het kader van een klein variétéfestival.

Om de internationalisering een boost te geven, speelde Släpstick in augustus 2017 op het Edinburgh Fringe Festival, waar ze te midden van 2.300 andere gezelschappen prompt de Spirit of the Fringe Award won voor het meest overtuigende debuut. Vervolgens speelde de show in het VK, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Nieuw-Zeeland

De nieuwste show The Roaring Twenties ging op 2 maart 2022 in première. Zie de agenda voor speeldata ed.